پروژه های دانش بنیان که برای نخستین بار در کشور انجام شده اند.

 


مبدل های حرارتی با جنس تیتانیوم

پروژه پارس جنوبی فاز14

کار فرما : شرکت ملی نفت ایران

شرکت ماشین سازی اراک بعنوان یکی از اعضاء مدیریت اجرایی کنسرسیوم فاز 14 پارس جنوبی و تامین کننده عمده تجهیزات ثابت پالایشگاه خشکی( Onshore ) حضوری موفق از وجود یک تامین کننده بزرگ در پروژه های کلان کشور را به منصه ظهور رسانده است. بالاترین درصد پیشرفت در  اجرای این پروژه نسبت به سایر اعضا کنسرسیوم فاز 14 پارس جنوبی گویای این مدعا می باشد. شرح تجهیزات تامین شده و تنوع آن بیانگر توانمندی بهره برداری از  امکانات گسترده ، پتانسیل بالا و نیروی انسانی متخصص این مجموعه در اجرای همزمان پروژه های گوناگون می باشد. ماشین سازی اراک علاوه بر تامین تجهیزات پالایشگاه خشکی ، با ورود به عرصه تامین تجهیزات فراساحلی (Offshore) با انجام طراحی پایه در فرایند و تامین قطعات خاص اینترنال و ساخت تجهیزات از جنس کلد اینکونل (Inconel) تمایل به ارتقا سطح دانش فنی در تجهیزات ویژه و تخصصی را نشان داده است. تجهیزات پروژه فاز 14  پارس جنوبی 366 دستگاه به وزن تقریبی18750 تن در بخش خشکی مشتمل بر  165 دستگاه مخزن تحت فشار ، 16 دستگاه راکتور ،40 دستگاه برج ، 81 دستگاه مبدل حرارتی ،52 دستگاه ایرکولر حاوی 181 عدد باندل و در بخش فرا ساحلی مشتمل بر 12 دستگاه سپراتور می باشد. مواد اولیه مورد استفاده در این تجهیزات عبارتند از کربن استیل در سرویسهای مختلف گازهای ترش ( Sour Service )  ،استنلس استیل  با گرید های مختلف ،کلد ، تیتانیوم و اینکونل که تامین  آنها و رعایت شرایط ویژه ساخت ، همگی تحت تمهیدات خاصی صورت می پذیرد.

از تعداد 81 دستگاه مبدل حراتی تعداد 35 دستگاه با جنس کربن استیل و 26 دستگاه با جنس استنلس استیل بوده و تعداد 20 دستگاه نیز با جنس تیتانیوم که برای اولین بار در شرکت ماشین سازی اراک تولید گردیده اند. مشخصات مبدل های حرارتی با جنس تیتانیوم به شرح جدول ذیل می باشند.

طراحی مبدلها و تامین مواد خام و ساخت و تحویل آنها کاملا توسط این شرکت صورت پذیرفته است. ازجمله نکات ساخت این مبدل ها جوشکاری تیتانیوم می باشد که فراهم کردن شرایط به منظور حصول کیفیت مناسب جوشکاری تیتانیوم توسط پرسنل پرتوان گروه ساخت جهیزات صورت گرفته است. با ساخت مبدل های تیتانیوم کشور از ورود این تجهیزات بطور کامل بی نیاز خواهد بود.



تفکیک گرهای دو فازی و سه فازی

کار فرما : شرکت نفت مناطق مرکزی

قرارداد طراحی فرایند و مکانیکال و ساخت و تامین اینترنال و ابزار دقیق ده دستگاه تفکیک گر دو فازی و یک دستگاه تفکیک گر سه فازی به سفارش شرکت نفت مناطق مرکزی جهت شرکت بهره برداری نفت و گاز شرق در ابتدای سال 1385 به ماشین سازی اراک واگذار گردید. ماشین سازی اراک موفق گردید با بهره گیری توان علمی داخل کشور کلیه عملیات طراحی فرایند و طراحی مکانیک ، ساخت بدنه و قطعات اینترنال را به انجام برساند . شرکت بهره برداری نفت و گاز شرق پس از نصب این تجهیزات رضایت خود را از عملکرد این تجهیزات کتبا" به ماشین سازی اراک اعلام نموده است.



برج های طرح افزایش ظرفیت تولید بنزین

 

کار فرما : شرکت پالایش نفت امام خمینی (ره) شازند

چهار دستگاه برج تقطیر پالایشگاه امام خمینی شازند اراک توسط ماشین سازی اراک تامین گردیده است.علیرغم آنکه در ابتدای پروژه امکان ساخت این تجهیزات در داخل کشور توسط کارفرما بعید به نظر می رسید ماشین سازی اراک با ساخت این تجهیزات برگ زرین دیگری بر افتخادات خود افزود. ابعاد و وزن برجها در کنار شرایط خاص فرایندی آنها و استفاده از مواد کرم مولیبدن  با کلد استنلس استیل موجب گردید تا ماشین سازی اراک با طراحی ابزارها و ماشین آلات ، ساخت این تجهیزات را میسر نموده و بر توانمندی خودر در پروژه های فوق سنگین بیفزاید.

مشخصات این برجها به طور خلاصه بصورت زیر می باشد.

- برج Splitter(V-3403) که بزرگترین برج اجرا شده در کشور از نظر ارتفاع می باشد به ابعاد , قطر 6.1 متر ؛ارتفاع 101.5 متر و وزن 785 تن جنس SA-516-GR70 در مدت زمان 15 ماه تحویل کار فرما گردید.

تصاویر برج Splitter در پالایشگاه امام خمینی شازند

- برج Stripper(V-1568) به ابعاد , قطر 5.3 متر ؛ارتفاع 38.4 متر و وزن 310 تن جنس SA-516-GR60 و در مدت زمان 11ماه تحویل کارفرما گردید.

- برج Main Column(V-1532) به ابعاد , قطر قسمت پایین 9.8 متر  و قسمت بالا 8.8 متر؛ارتفاع 53.1متر و وزن 700 تن و جنس SA-516-GR60,SA-387-11cl2N+clad SS-410s که در مدت زمان 18ماه تحویل گردید. نکته حائز اهمیت در این پروژه ، ساخت این برج بصورت یکپارچه در داخل شرکت می باشد.

- برج Slurry Settler(V-1535) به ابعاد , قطر 7.2 متر؛ارتفاع 18.8متر و وزن 292 تن و جنس SA-387-11cl2N+clad SS-410s که در مدت زمان 15ماه تحویل گردید.

Slurry Settler در هنگام ساخت در کارگاه

ساخت این تجهیزات توانمندی های این شرکت را در اجرای طرحهای عظیم صنعت نفت و گاز و پتروشیمی به رخ جهانیان می کشد.



مخازن کروی پالایشگاه میعانات گازی بندر عباس

 کار فرما : شرکت نفت ستاره خلیج فارس

مخازن کروی از جمله تجهیزاتی هستند که برای نخستین بار در کشور در ماشین سازی اراک به انجام رسیده است و در این راستا تاکنون پروژه های عظیم و ارزنده ای را در شرکت به انجام رسانیده است.

ساخت حدود 90 دستگاه مخزن کروی در داخل و خارج کشور از افتخارات این مجموعه صنعتی می باشد.کلیه عملیات طراحی مکانیکی و سازه ای، خرید مواد خام ، فرم دهی ورقها و برش کاری ، مونتاژ و نصب در سایت در ماشین سازی اراک انجام می پذیرد.

یکی از آخرین پروژه های انجام در شرکت طراحی ،ساخت ونصب 13دستگاه مخزن کروی  به سفارش شرکت نفت ستاره خلیج فارس می باشد. پروژه مخازن کروی  افتخار آن را دارد که بعنوان اولین تجهیزات تحویلی به کارفرما در پروژه پالایشگاه میعانات گازی بندر عباس مطرح گردد.

وزن  13دستگاه مخزن کروی 6500 تن و  ظرفیت های آنها  1973m3 ,3823m3,5370m3 به شرح جدول زیر می باشد که بر اساس استانداردهای   ASME SEC 8 Div1 and Div2  طراحی و ساخته و در مدت 23 ماه تحویل کارفرما گردید.


پروژه سازه سقف سالن های سه قلوی نمایشگاه بین المللی شهر آفتاب

مشخصات فنی طرح

طول : 117 متر

عرض : شامل سه دهانه قوس 50.4 و 75.6 و 50.4 متری

ارتفاع : تاج قوس ها  به ترتیب 21.4 و 29.85 و 21.4 متر از کف سالن

نوع سازه : سقف قوسی - لانه کبوتری

نوع مواد: فولاد کم آلیاژمقاومت بالا ST52-3

نوع اتصالات : جوش نفوذی کامل بین قوطی ها و قطعات آهنگری

پیمانکار ساخت و نصب : شرکت ماشین سازی اراک - گروه پل و سازه

پل بزرگ کارون 4

نوع پل  :   زیرقوسی

طول عرشه :   380 متر

عرض :   11.80 متر

طول دهانه قوس :    300 متر

خیز قوس :   70 متر

وزن :   3800 تن

محل اجرا :  برروی دریاچه سد کارون 4 ودر مسیر جایگزین محور شهرکرد ایذه