به همت متخصصین ماشین سازی اراک انجام شد؛

بومی سازی تجهیز اسیلاتور (Oscillator) ماشین ریخته گری مداوم (CCM) خطوط تولید تختال (Slab) شرکت فولاد مبارکه اصفهان در شرکت ماشین سازی اراک

ماشین ریخته گری مداوم (Continuous Casting Machine) که به آن (CCM) نیز گفته می‌شود، وسیله‌ای است که فلز مذاب را طی یک فرایند ریخته‌گری به فلز جامد تبدیل می‌کند. در مرحله ریخته گری، فولاد مذاب توسط پاتیل به ماشین های ریخته گری مداوم ارسال می شود. در این مرحله فولاد مذاب با دمایی نزدیک به ۱۶۵۰ درجه سانتی‌گراد وارد ماشین‌های ریخته‌گری شده‌ و در نهایت با طی مسیر نیم قوسی به شکل نواری طولانی با یک مقطع مستطیل شکل از ماشین ریخته‌گری خارج شده و شمش‌های فولادی را شکل می‌دهند. روش ریخته‌گری مداوم یکی از بهترین و مؤثرترین روش‌هایی است که توسط آن می‌توان فلز را به جامد تبدیل کرد و به آن اشکال مختلف داد. محصول ریخته‌گری پیوسته نه‌ تنها باید از نظر ابعاد دقیق باشد بلکه باید از جنبه کیفی نیز تنوع داشته باشد.

اسیلاتور قالب ریخته‌گری یکی از مهم‌ترین تجهیزات ماشین ریخته‌گری مداوم است که نقش اساسی در روان‌کاری و اختلاط مذاب داخل قالب و بهبود فرایند انجماد ایفا می‌کند و صحت عملکرد آن تأثیر مستقیم بر کمیت و کیفیت تولید تختال دارد و در صورت بروز مشکل برای این تجهیز، فرایند تولید متوقف خواهد شد. تجهیز اسیلاتور با وزن حدود ۴۰ تن به ابعاد ۲۳۰۰×۳۸۰۰×۵۵۰۰ میلیمتر با فرکانس ۲ هرتز نوسان می کند. فرآیند ساخت اسیلاتور شامل برش، مونتاژ، جوش، تنش گیری، ماشین کاری با تلرانس های بسیار دقیق ابعادی و هندسی و همچنین مهندسی خرید و اجرای سیستم های پایپینگ، هیدرولیک، تعلیق و ابزار دقیق می باشد. شایان ذکر است که در تمام مراحل ساخت، اندازه برداری دقیق از تجهیز با توجه به مراحل بازرسی با Laser Tracker برای رسیدن به دقت بالا انجام گردید که نتیجه این کوشش ها، بهینه سازی و ساخت اولین اسیلاتور بومی سازی شده مطابق با استانداردهای به روز بین المللی توسط گروه ماشین و مونتاژ شرکت ماشین سازی اراک شده است.

پیرو برگزاری مناقصه بومی‌سازی تجهیز اسیلاتور شرکت فولاد مبارکه و برنده شدن شرکت‌ ماشین سازی اراک، جلسات متعدد فنی و مهندسی جهت بررسی های کارشناسی مهندسی، ساخت و بازرسی برگزار گردید و پس از اعلام آمادگی شرکت ماشین سازی اراک، با طی مراحل قانونی، این قرارداد به این شرکت ابلاغ گردید. از دستاوردهای مهم بومی‌سازی تجهیز اسیلاتور خط ریخته‌گری مداوم می‌توان به کسب دانش فنی ساخت این تجهیز و ارتقای توان ساخت داخل و بهینه سازی تجهیز مذکور و همچنین کاهش ارزبری و کاهش هزینه‌های تمام‌شده اشاره کرد.

شرکت دانش بنیان و مادر تخصصی ماشین‌سازی اراک پیشگام توسعه صنعت داخلی و ارتقای توانمندی‌های بومی در زمینه تولید تجهیزات صنعتی است و به عنوان پیمانکار دارای رتبه یک در طراحی، مهندسی و ساخت حوزه‌های کلیدی نظیر نفت، گاز، پالایش، پتروشیمی، معدن، فولاد، پل‌سازی، سازه‌های فلزی و تأسیسات حرارتی یکی از شرکت های صنایع زیربنایی و استراتژیک کشور محسوب گردیده و پروژه ها و تجهیزات بسیاری را که طراحی و تکنولوژی ساخت آنها جدید بوده و غالباً برای اولین بار در کشور به اجرا در می آیند با موفقیت به پایان رسانده است.

١٤:٥٨  / سه شنبه ٨ آبان ١٤٠٣  / شماره خبر: ٢٨٠  / تعداد نمایش: 959