در اولین روز رسمی آغاز کار و تولید در سال۱۴۰۲

آیین دید‌ و ‌بازدید نوروزی در شرکت ماشین سازی اراک برگزار شد

دکتر سرائی : ضمن توجه به مسائل معیشتی و رفاه کارکنان ، راه‌حل اصلی مسائل و مشکلات پیچیده شرکت و کارکنان ، حرکت متّحد و یکپارچه ما در مسیر شکوفایی و به اوج رساندن شرکت ماشین‌سازی‌اراک به عنوان صنعتِ صنعت ساز در صحنه صنعتی کشور می باشد.

به گزارش روابط عمومی ‌و صنعتی شرکت دانش بنیان ماشین سازی اراک روز دوشنبه ۱۴ فروردین ماه سال جاری مراسمی با حضور مدیرعامل، اعضای هیئت مدیره ، مدیران و کارکنان این مجموعه عظیم صنعتی در محل نمازخانه شرکت جهت برگزاری آیین دید‌و‌بازدید نوروزی برگزارگردید.
در ابتدای این مراسم پس از تلاوت آیاتی چند از قرآن کریم و پخش سرود ملی جمهوری اسلامی ایران،کلیپی ازسخنان مقام معظم رهبری به مناسبت شروع سال جدید و شعار سال ۱۴۰۲، مهارم تورم و رشد تولید پخش شد.
در ادامه مراسم به مناسبت سال نو و تقارن آن با ماه مبارک رمضان و در آستانه سالروز ولادت امام حسن مجتی(ع) قطعه‌ی موسیقی به همین مناسبت توسط یکی از هنرمندان استان اجرا شد و پس ازگرامیداشت یاد و خاطره شهدای گرانقدر ماشین‌سازی‌اراک، مدیر عامل شرکت به ارائه سخنرانی پرداختند.
ایشان در ابتدا از همکارانی که درسال۱۴۰۱ جهت تولید محصولات و اجرای پروژه‌های گوناگون تلاش نموده، خصوصا‌ً همکارانی که در پروژه بی‌بی‌حکیمه همّت کرده و قرارداد را از شرایط بحرانی خارج کردند قدردانی نموده و از تلاش همکاران روابط عمومی به منظور آغاز تبلیغات گسترده در سطح کشور که شروع آن از فرودگاه‌های بندرعباس، عسلویه و اهواز بوده نیز تشکر کردند. در ادامه بیان داشتند که وضعیت شرکت در سال مالی منتهی به پایان شهریور۱۴۰۱ از جهت عملکرد با حدود ۲۵ درصد ظرفیت کارکرد بوده ولی با این وجود با تلاش‌های صورت گرفته از سوی تمامی همکاران و هزینه های سنگین شرکت و تلاشی که با همّت گروه‌های تولیدی و همکاران مالی و مدیران پروژه‌ها در جهت تأمین نقدینگی و پرداخت به‌موقع حقوق و دستمزد و سایر پرداختی‌ها و اقلام اهدایی که به مناسبت‌ها صورت گرفت، باز هم مشکلات معیشتی، عدم تناسب درآمدها با وضعیت تورمی که جامعه با آن مواجه است، وجود سیستم مزدی نامناسب و ناعادلانه، وجود قراردادهای متعدد و بلاتکلیفی و روشن نبودن وضعیت و امنیت شغلی برای عده‌ای از کارکنان، اثرات روحی و روانی نامطلوب این مشکلات بر همکاران را نمی‌توان نادیده گرفت.
_ این مشکلات و سختی‌ها، کمبود درآمدی شرکت و وضعیت نامطلوب قرارداد‌ها را چگونه باید حل کرد؟
_ آیا می‌توان درآمد شرکت را افزایش داد؟
_ آیا می‌توان درآمد کارکنان را افزایش داد؟
_ آیا راه‌حلی برای اینگونه مشکلات پیچیده و انباشته‌شده وجود دارد؟
_ راه‌حل چیست؟
آقای دکتر سرائی قبل از پرداختن به ارائه راه‌حل برای سؤالات مطرح شده مطالبی را در راستای تأمین رفاهیات پرسنل و توجه هیأت مدیره به معیشت کارکنان به شرح زیر بیان نمودند:
۱- با فعال‌کردن کمیته طبقه بندی مشاغل و کار مشترک حوزه منابع انسانی و مشاور مربوطه، نسبت به بازنگری و اصلاح طبقه‌بندی مشاغل و سیستم مزدی اقدام و رتبه‌بندی مشاغل و لحاظ کردن مهارت و تخصص و کارایی در سیستم مزدی به نحوی که به پرداخت عادلانه نزدیک بشویم ، اقدام خواهدشد.
۲- موضوع بررسی مدارک تحصیلی با بازنگری انجام شده، با سرعت عملیاتی و کسانی که طبق آیین‌نامه شرایط لازم را داشته باشند از امتیاز مربوطه برخوردار می شوند.
۳- در بازنگری طرح طبقه‌بندی به این موضوع توجه ویژه صورت خواهد گرفت که، افراد دارای مهارت و تخصص و کارشناس مسؤول حتی بدون نیاز به تصدی سمت اجرایی از حق تخصص برخوردار باشند.
۴- کارکنان پیمانکاری که از تخصص و مهارت لازم برخوردار می باشند ، برحسب چارت سازمانی جدید که تهیه خواهد شد، با رعایت شرایط احراز نسبت به تبدیل وضعیت آنها اقدام خواهد شد.
و در ادامه اشاره کردند که این ها مسائل اصلی و بنیادی راه حل مشکلات شرکت نیستند بلکه مسائل جاری شرکت هستند که برحسب درآمد و شرایط مناسب شرکت می‌بایست اصلاح و اجرا شوند.
بنابراین مسائل اصلی و بنیادی شرکت که هم می‌توانند شرکت ماشین سازی اراک، این نام زیبای صنعتِ صنعت ساز را به قله و رتبه‌ی نخست صنعت کشور برسانند و هم مسائل مزدی، درآمدی، رفاهی، امنیت روحی و روانی، آرامش خاطر، تقویت روابط کارکنان و خانواده آنان با شرکت، تقویت روحیه اعضای خانواده کارکنان، تقویت همبستگی و صمیمیت کارکنان در سازمان و در محیط کار به عنوان اعضای یک خانواده بزرگ در ماشین سازی اراک را به‌دنبال داشته باشند نمی‌توانند از جنس مسائل مالی و مادی صرف باشند.
راه‌حل مسائل و مشکلات پیچیده شرکت و کارکنان ، حرکت متّحد و یکپارچه ما در مسیر شکوفایی و به اوج رساندن شرکت ماشین‌سازی‌اراک به عنوان صنعتِ صنعت ساز در صحنه صنعتی کشور می باشد.
برای اینکه این مسیر مهیّا شود، باید راهبردهای مربوط به کسب وکارهای شرکت را جدّی بگیریم و این راهبردها را به‌عنوان نقشه راهنما بطور مکرّر در ذهن خودمان تکرار کنیم تا ملکه ذهن تک‌تک ما بشود.
و برای این کسب‌وکارها و استراتژی‌ها باید هدف‌های مشخص و قابل دستیابی تعریف کنیم.
و برای رسیدن به این اهداف باید برنامه‌های عملیاتی تهیه و اجرا کنیم.
برای دستیابی به اهداف کسب‌و‌کارها می‌بایست کارکنان شرکت در مسیر خودشکوفایی و تعالی فردی و تعالی سازمانی با جدّیت تمام تلاش کنند.
پرسش این است که مسیر خودشکوفایی کارکنان چگونه محقق می شود؟
مسیر خودشکوفایی و تعالی فردی کارکنان و به تبع آن تعالی سازمانی با تمرکز بر ۴ مؤلفه زیر امکانپذیر خواهد بود:
۱-آموزش و یادگیری( ارتقای دانش)
۲-ارتقای مهارت و تخصص
۳- اصلاح و بهبود نگرش افراد و تقویت نگرش مثبت
۴- بهبود و ارتقای عملکرد و به تبع آن ارتقای بهره‌وری و کارایی افراد و سازمان
برای اینکه ضرورت حرکت در مسیر خودشکوفایی فردی را به خوبی متوجه بشویم لازم هست به این نکات توجه ویژه داشته باشیم:
۱- توسعه و پیشرفت در طول تاریخ بشر و در تمامی سازمان‌ها بر پایه تمرکز بر توسعه دانش، مهارت و عملکرد اتفاق افتاده است.
۲- بدون تمرکز بر توسعه دانش، مهارت و عملکرد نه تنها توسعه و تحوّلی اتفاق نخواهد افتاد، بلکه درگرداب توهّم دانایی و تخصص کاذب، سازمان‌ها به سمت و سوی اضمحلال ، ورشکستگی و نابودی می‌روند.
برای روشن شدن موضوع این پرسش مطرح می‌شود که :
کارکنان و کارشناسان حوزه های مختلف شرکت به چه میزان بردانش روز در حوزه تخصصی خودشان آگاهی دارند؟
باتوجه به نکاتی که اشاره شد، سه نوع نگاه به شغل وجود دارد:
۱-فرد صرفاً در یک شغل فعالیت می کند تا امرار معاش کند( چنین فردی فاقد آرامش فکری و روحی می باشد و کمتر امکان رشد و توسعه دانش و مهارت را خوهد داشت).
۲- فرد در یک شغل فعالیت می‌کند تا بتواند مدارج سازمانی و شغلی را طی کند و ارتقا پیدا کند. لذا این فرد در کسب دانش و مهارت تلاش می‌‌کند ولی فاقد معنا و ندای درونی برای رسیدن به جایگاه اثرگذاری بر محیط و جامعه می‌باشد.
۳- فرد در یک شغل با تمام انگیزه و علاقه فعالیت می‌کند تا از طریق معنا دادن به کار، به ندای درونی خود پاسخ بدهد. یعنی تأثیرگذاری در سازمان و جامعه را هدف قرار می‌دهد.
ایشان در ادامه صحبت‌های خود افزودند، همکاران عزیز! همه‌ی ما قریب به دوسوم از عمر خود را در محیط کار و با همکاران خود سپری می‌کنیم. مشکلات پیچیده و عدیده‌ای در زندگی، در تأمین معاش، در سختی کار و در روابط محیط کار وجوددارند که می‌بایست آستین همت بالا بزنیم و با یک «یاعلی» از صدق وجود ، برای حل مسائل و مشکلاتی که در مسیر خود شکوفایی و تعالی فردی و به تبع آن در مسیر شکوفایی و تعالی سازمان ماشین سازی اراک وجود دارد برنامه‌ریزی کنیم و در جهت اجرای برنامه‌ها و دستیابی به اهداف تعریف شده از تمام ظرفیت‌های فکری، مهارتی، سازمانی و جمعی استفاده کنیم. با تلاش جمعی در جهت رفع موانع و افزایش تولید، افزایش فروش، رشد و توسعه سازمان و افزایش درآمد و رفاه همکاران بکوشیم.
نائب رئیس هیأت مدیره شرکت اظهار اطمینان کردند که به حول و قوه الهی این امر کاملاً شدنی است و با برنامه‌ریزی دقیق و جدیت تک تک همکاران و انجام به‌موقع و با کیفیت کارها، قادر خواهیم بود که به اجرای پروژه‌های بزرگ یا مگا پروژه‌ها دست یابیم و از این طریق شرکت ماشین‌سازی‌اراک و شرکت‌های تابعه خصوصاً شرکت مهندسی‌وساختمان به‌عنوان مجری مگا پروژه‌ها بصورت EPC مسیر شکوفایی را طی خواهندکرد.
دکتر سرائی در خاتمه اظهارداشتند تقدیر و تشکر و جایگاه آن در مسیر خودشکوفایی کارکنان بسیار مؤثر است و بر ضرورت ایجاد فضای مناسب برای معرفی کارکنان کوشا، با مهارت، شایسته، متخصص، نوآور، خلاق و مبتکر تأکید ویژه نموده و اظهار امیدواری کردند که با همّت و تلاش همکاران واحدهای منابع انسانی، طرح و برنامه، تحقیق و توسعه، مرکزآموزش و روابط عمومی در مراسم سال آینده ده‌ها نفر از همکاران در این زمینه‌ها مورد تشویق و تقدیر قرارگیرند و روابط‌عمومی نیز در سایت شرکت فضایی را به معرفی دستاوردها و نمایش تصویر همکاران ساعی ، خلاق و نوآور اختصاص دهد.


١٩:٤٥  / چهارشنبه ١٦ فروردين ١٤٠٢  / شماره خبر: ١٩٢  / تعداد نمایش: 4841